Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A gesztenye héját hegyes késsel bevágjuk.Kuktába tesszük felöntjük gyengén sós vízzel,és puhára főzzük Meghámozzuk,burgonyanyomón ,vagy szitán áttörjük.Lábosba tesszük,vajat adunk hozzá és két percig pároljuk.Meghintjük a liszttel,tovább kevergetjük, majd felöntjük a borral és egy pohár vízzel.Cukrot adunk hozzá,felforraljuk,majd tojássárgájával elkevert tejszínnel besűrítjük.Ízlés szerint fahéjjal fűszerezzük.Csészékben tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Aki a gesztenyét szereti ,igen finom ízű.
|
|
|
|
0 komment
|
0 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.12.07 14:15
|
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
gesztenye héját, pohár vízzel, gesztenyét szereti, tojássárgájával, burgonyanyomón, felforraljuk, tojássárgája, Meghámozzuk, kevergetjük, fűszerezzük, muskotályos, tejszínnel, Csészékben, gesztenyét, Meghintjük, besűrítjük, gesztenye, gesztenye, felöntjük, felöntjük, áttörjük, liszttel, bevágjuk, elkevert, pároljuk, fahéjjal, fehérbor, tálaljuk, evőkanál, héjas gesztenye, evőkanál liszt, tojássárgája, tejszín, édes fehérbor muskotályos, cukor,
|
|
|
|
|